Piet Buyse tevreden over aanpak coronacrisis in Dendermonde

piet-buyse-over-de-coronacrisis-20200822

Burgemeester Piet Buyse stuurde op 20 augustus een brief naar Vlaams minister-president Jan Jambon. De brief is onder meer een antwoord op Jambons oproep om evenementen en activiteiten maximaal te laten doorgaan.

In de brief licht burgemeester Buyse toe hoe Dendermonde sinds het begin van de coronacrisis streeft naar maatwerk, kleinschaligheid, pragmatische aanpak. Zonder daarbij activiteiten op het niveau van wijken en gezinnen uit het oog te verliezen.

“We hebben geen paniekvoetbal gespeeld maar eerder gezocht naar pragmatische oplossingen. Om dit ‘klantvriendelijk’ te houden hebben wij de doorlooptijd van de aanvraagdossiers drastisch ingekort van 2 maanden naar 2 weken. Organisatoren kunnen ook tijdens ‘zitdagen’ terecht bij een panel van ervaringsdeskundigen zodat ze onmiddellijk feedback en advies krijgen”, aldus Piet Buyse.

Burgemeester Piet Buyse stelt vast dat Dendermonde met zijn aanpak van de coronacrisis goed inspeelt op de bezorgdheden van zowel de Vlaamse minister-president als van de cultuur- en evenementensector. Een mooie voorbeeld is de organisatie van Boulevart Bizar op 19-20 september volgens de actuele coronaprotocollen.

De stedelijke veiligheidscel zal ook de komende weken blijven zoeken naar een haalbaar kader voor de organisatie van diverse evenementen. De burgemeester laat ook weten fier te zijn op de vele medewerkers van het lokaal bestuur de ‘Zomer van Dendermonde’ voor de inwoners en bezoekers zo aangenaam – en toch coronaproof – te maken.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest