Terug naar school op een veilige manier

terug naar school in dendermonde

De zomervakantie 2020 zit erop! Ook in Dendermonde start op 1 september voor alle Dendermondse scholen het nieuwe schooljaar.

Uiteraard wil iedereen dat de start op een veilige manier kan verlopen. De stad Dendermonde maakte daarom in overleg met de middelbare scholen en de lokale politie een aantal afspraken.

“We rekenen hierbij op het gezond verstand en de verantwoordelijkheidszin van alle leerlingen om deze afspraken na te leven”, aldus schepen Martine Van Hauwermeiren (CD&V).

“Neem het kortste traject van thuis naar school. Begeef je onmiddellijk naar school”, is één van die afspraken. “Hou onderweg, aan de schoolpoort en tijdens het wachten op het openbaar vervoer altijd 1,5 meter afstand. Lukt het niet om 1,5 meter afstand te bewaren, bv. bij het aanschuiven voor je lunch of bij het wachten op de bus? Draag een mondmasker.”

De stad wijst er ook op dat de mondmaskerplicht in het kernwinkelhart en aan de haltes van het openbaar vervoer ook voor scholieren geldt, net als het samenscholingsverbod van meer dan 10 personen.

Men heeft ook een praktische aanbeveling voor wie op schooldagen wil lunchen in Dendermonde.

“De middagpauze voor alle middelbare scholen vindt plaats tussen 11.55 en 12.45 uur. Ben je niet verbonden aan het onderwijs? Haal dan buiten deze uren je lunch of broodje. Het is dan minder druk”, stelt de stad voor.

“We wensen alle scholen een succesvolle en veilige start van het schooljaar toe”, besluit schepen Martine Van Hauwermeiren.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest