Oude Vest krijgt make-over en jij kan helpen

oude vest dendermonde

“De Oude Vest moet openbloeien tot een ware parel voor onze mooie stad”, vindt het bestuur. “De stad gaat daarom voor een volledige herinrichting van de Oude Vest. Dit staat geschreven in werf 3 van het meerjarenplan #project9200: samen-straf-stromen. Het is een unieke kans om de binnenstad een nieuw aanzicht te geven.”

Van binnenhaven tot winkelstraat

“Het Vestje was een legendarische volksbuurt in Dendermonde. De middeleeuwse vestinggracht was omgebouwd tot een kanaal en werd een echte binnenhaven. Langs het water woonde in pittoreske huisjes het Vestjesvolk. Omdat het water een stortplaats geworden was, werd het in 1949 gedempt. In 1963 kwam er een brede stadsboulevard”, licht de stad Dendermonde toe.

“De stadsboulevard ligt er nog steeds: half autoweg, half parking. Vroeger was de straat hip en modern, vandaag verdient ze een grondige opfrisbeurt. De Oude Vest is een winkel-, wandel- en woonstraat met een doorgang naar de Vlasmarkt, winkels, horeca, de kunstacademie en naar de Groene Dender. De straat snakt ernaar in haar oude glorie te herrijzen als levensader van onze stad.”

Denk meer over de herinrichting van de Oude Vest

Het stadsbestuur lanceert voor de herinrichting van de Oude Vest een participatietraject. Het doet een oproep aan iedereen die zich betrokken voelt bij ‘het Vestje’ om bij te dragen aan de herinrichting. Wie ge├»nteresseerd is, kan zich tot 20 september aanmelden.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest