Bloemencorso 2020 in het teken van ‘Dromen’

bloemencorso 2020 in teken van dromen

Het Bloemencorso 2020 staat dit jaar in het teken van ‘Dromen’. Als alles goed gaat en het coronavirus geen roet in het eten gooit, dan vindt de zeventigste Bloemencorso plaats op zondagnamiddag 6 september.

“Een uitzonderlijk jaar vraagt om een uitzonderlijke bloemencorso”, zegt Frankie Van Beveren van het Bloemencorsocomité. “In deze tijden is het meer dan nodig om perspectief te bieden aan alle gemeenschappen, positief te blijven en de fantasie een kans te geven om het kwade te overwinnen.”

“Als organisatie van het bloemencorso hadden we dan ook twee mogelijkheden omtrent het thema. Het thema behouden. Waardoor we twee jaar na elkaar zowat dezelfde stoet zouden hebben. Aangezien we bloemencorso Blankenberge hebben als partner en zij hun gelijklopend thema naar volgend jaar verlegd hebben. Of het thema veranderen. Waardoor we anders zijn tegenover volgend jaar.”

Wagenbouwers mogen ‘dromen’

Frankie Van Beveren: “Na overleg met alle wagenbouwers en corsogroepen blijkt er een groot enthousiasme voor een ander en vooral ‘vrij’ thema. Zo worden de reeds ingediende onderwerpen voor het thema ‘Wat een dag!’ bevroren tot volgend jaar en kunnen deze ontworpen wagens hopelijk met een groter volume gebracht worden in 2021. Mocht er toch een verbod komen zorgt het comité er samen met Blankenberge voor dat de reeds gebouwde wagens volgend jaar bruikbaar zijn in beide stoeten. Voor de 70ste bloemencorso geven wij een vrije en creatieve invulling met het thema ‘dromen’.”

Hiermee creëert het comité “ruimte bij de wagenbouwers om de eigen creativiteit de vrije loop te laten gaan”.

“Aan het thema zijn er weinig richtlijnen gebonden zodat er oneindig veel mogelijkheden zijn. Het belangrijkste is wél dat het over dromen gaat, dromen gezien door de ogen van een kind”, aldus Frankie Van Beveren. “Positieve, kleurrijke, speelse, fantasierijke dromen waar alles kan, mag en mogelijk is.”

Aan deze platina editie van het Bloemencorso nemen maar liefst 12 praalwagens deel. “Deze verenigingen gaan voor de eerste maal deelnemen aan het bloemencorso zonder een competitie. Geen competitie om de lat voor iedereen even hoog te leggen en omdat de bouwtijd van de praalwagens beperkt zal zijn”, zegt Van Beveren.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest