Workshop betogen voor 8- tot 11-jarigen

celbeton-dendermonde-20230404

Twee dagen betogen, pancartes maken, anarchistisch leren denken… Het wordt hard werken op donderdag 13 en vrijdag 14 april in cultuurhuis Belgica. In deze tweedaagse workshop leren kinderen van 8 tot 11 jaar hoe je met druktechnieken eigen ideeën de wereld instuurt. “Wil jij een revolutie starten voor een school zonder huiswerk? Of een protestmars organiseren tegen spruiten? Na een korte introductie over wat een revolutie is, en welke beeldtaal daarvoor best gebruikt wordt, ga je zelf creatief aan de slag om vlaggen en posters te maken”, aldus de initiatiefnemers.

Deze workshop vindt plaats naar aanleiding van Celbeton, een tentoonstellingsproject met verschillende partners in Dendermonde van 30 maart tot eind juli. De Kunstkring Celbeton wordt in 1957 opgericht in Dendermonde. Hugo Claus en Luc Peire, Louis Paul Boon en Roger Raveel, Simon Vinkenoog en Raoul De Keyser, het zijn slechts enkele namen van prominente kunstenaars en auteurs die een bijdrage aan de werking leverden. Na 19 jaar verdwijnt het als één van de meest spraakmakende projecten in de culturele geschiedenis van Dendermonde. In de tentoonstelling wordt de historie van Celbeton zorgvuldig gereconstrueerd. De expo omvat een volledige tijdlijn van 1957 tot 1975 en negentien markante momenten uit evenveel werkingsjaren. De expositie vindt plaats in zaal ‘t Sestich, Kerkstraat 111.

‘Tweedaagse betogen’ vindt plaats op donderdag 13 en vrijdag 14 april van 9 tot 16 uur in Atelierzolder, boven cultuurhuis Belgica, Kerkstraat 28 in Dendermonde.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest