Stad onderzoekt mogelijkheden sportsite Oudegem

stad-onderzoekt-samenwerking-rond-sportsite-oudegem-20230405

De stad overweegt om samen met een private partner de sportsite in Oudegem verder uit te bouwen.

“Dendermonde heeft een zeer actief sportleven met heel wat sportieve burgers, maar ook heel sterke en ambitieuze verenigingen. Dat stelt ons voor heel wat uitdagingen, niet in het minst op vlak van infrastructuur”, aldus schepen Lien Verwaeren. “Zo weten we dat er ook heel wat vragen zijn rond de sportsite in Oudegem. Daarom besliste de stad om deze sportsite in Oudegem te onderzoeken op mogelijkheden voor verbetering en ontwikkeling. We willen daarbij onderzoeken of het interessant is om samen te werken met een private partner.”

De stad is zich bewust “dat er verschillende behoeften zijn op vlak van sport (en jeugd) in Oudegem”. Schepen Lien Verwaeren: “De huidige sporthal voldoet niet meer aan de nieuwe normen van de Volleybal Liga voor de hoogste reeksen. Ook heeft het gebouw te weinig kleedkamers, vooral voor buitensporters, en opslagruimte. Buiten is er nood aan speelruimte, een kwaliteitsvolle parking, ruimte voor evenementen, urban sport infrastructuur.”

Het bestuur wil daarom onderzoeken of er via publieke-private samenwerking mogelijkheden zijn om tegemoet te komen aan deze vragen voor de sporthal en/of sportsite van Oudegem. “Daarbij blijven de verschillende verenigingen op deze site onze prioriteit”, laat Verwaeren weten. “De stad gaat in 1ste instantie overleggen met deze verenigingen. Daarna zal de markt verkend worden om na een procedure te bepalen of deze optie haalbaar is. Dit zal een intensief traject worden, waarbij we in dialoog gaan met de private sector en regelmatig terugkoppelen met onze verenigingen. We zien dit als een pilootproject, waarbij we willen nagaan of we door een publiek-private samenwerking kwaliteitsvolle en betaalbare sportinfrastructuur kunnen realiseren.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest