Wekelijkse markt in Dendermonde heropent op maandag 25 mei

martine-van-hauwermeiren-20200516

Donderdag 13 mei besliste de Nationale Veiligheidsraad dat lokale markten onder voorwaarden opnieuw mogelijk zijn.

Zo mogen maar 50 kramen deelnemen. Er moet een circulatieplan komen. De veiligheidsafstand moet bovendien op elk moment kunnen worden bewaard. Ook is een mondmasker verplicht voor de marktkramers. Het wordt ook voor klanten sterk aanbevolen.

“We voorzien de eerste maandagmarkt op maandag 25 mei”, zegt schepen Martine Van Hauwermeiren (CD&V). “Dit geeft ons de nodige tijd om de markt goed voor te bereiden in samenspraak met de marktkramers. Onze normale maandagmarkt telt 132 kramen. Op dit moment zijn de gedetailleerde richtlijnen voor een veilige marktorganisatie nog niet gekend, waardoor een herstart op maandag 18 mei organisatorisch niet haalbaar is.”

In Baasrode start men op woensdag 20 mei. De bloemenmarkten op de Groene Dender, in Oudegem en Schoonaarde gaan vanaf zondag 24 mei opnieuw door.

“Ook vergunde ambulante handel (bv. eet- of voedselkramen die langs de kant van de weg staan of rondrijden) is vanaf 18 mei opnieuw toegelaten”, bevestigt Martine Van Hauwermeiren. “Alle standhouders moeten zelf de nodige maatregelen nemen om te garanderen dat de preventieve maatregelen worden toegepast.”

(Bron foto: CD&V Dendermonde)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest