sp.a Dendermonde doet voorstel voor meer solidariteit

lien-van-den-broeck-20200517

Lien Van den Broeck (sp.a) laat vandaag weten dat haar partijafdeling 12 maatregelen lanceert om sociaal kwetsbare groepen te steunen tijdens en na de coronacrisis. Het voorstel is bedoeld “als aanvulling op de economische maatregelen die het stadsbestuur van Dendermonde eerder deze maand aankondigde”.

Fractieleider Niels Tas verduidelijkt: “De stappen die Dendermonde tot nu toe genomen heeft, zijn zonder meer goed. Ze zullen onze lokale economie zeker helpen. Tegelijkertijd zien we de cijfers van tijdelijke werkloosheid stijgen. Meer mensen komen in de financiële problemen. Als socialistische partij bleven we op onze honger zitten wat betreft maatregelen voor sociaal kwetsbare groepen. Daarom hebben we zelf het initiatief genomen en deze 12 maatregelen voor een solidaire stad opgesteld. We rekenen op het engagement van de burgemeester en de betrokken schepenen om dit om te zetten in concrete acties.”

Zo wil sp.a Dendermonde openbare studieruimtes voor jongeren (her)openen. Men stelt ook voor om jeugdcoaches op de speelpleinen in te zetten. Sociaal restaurant TVORK zou volgens sp.a ook afhaalmaaltijden kunnen aanbieden aan een sociale prijs. De lessen Nederlands voor anderstaligen en huiswerkbegeleiding zouden ook digitaal georganiseerd kunnen worden.

De afdeling stelt ook voor een tijdelijk gratis 0800-nummer voor OCMW te introduceren, samen met avond- en weekendpermanentie. “Door de crisis hebben mensen extra vragen of problemen. Zij willen uiteraard zo snel mogelijk een antwoord, zonder extra kosten. Daarom pleiten we voor een tijdelijk gratis 0800-nummer voor het OCMW, in combinatie met een avond- en weekendpermanentie. Zo kan elke inwoner snel verder geholpen worden, ook buiten de kantooruren”, aldus Niels Tas.

Alles samen lanceert sp.a Dendermonde 12 concrete maatregelen. “Deze worden voorgelegd aan de taskforce van de stad Dendermonde die zich buigt over een heropstart na de Coronacrisis”, aldus Niels Tas.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest