Tom Bogman (sp.a) interpelleert over brand bij VPK

tom-bogman-over-brand-bij-vpk-20200513

Tom Bogman (sp.a) voegde een agendapunt toe aan de gemeenteraad van 12 mei. Hij wilde van burgemeester Piet Buyse weten welke maatregelen werden genomen om brand te voorkomen. Op 27 april vond namelijk voor de derde keer op minder dan een jaar tijd een zware brand plaats bij papier- en kartonproducent VPK in Oudegem.

“Ik vroeg naar de oorzaak van de brand en de maatregelen die samen met VPK genomen zullen worden om de oorzaak aan te pakken en dergelijk incidenten in de toekomst te vermijden”, aldus Tom Bogman.

“De burgemeester gaf een overzicht van de maatregelen die genomen zijn en zullen genomen worden om een brand in de toekomst nog sneller te detecteren en te bestrijden. Maar de beste manier om een brand te bestrijden, is er voor zorgen dat de brand niet ontstaat. Bij 3 van de 4 branden, ontstond die op de ‘papierkoer’. De oorzaak is nog steeds onduidelijk!”

Bogman: “Volgende week staat er een infovergadering gepland voor de nieuwe omgevingsvergunning van VPK. Ik ben dan ook van mening dat we dit moment moeten aangrijpen om in overleg met VPK én met de buurt de veiligheid van het bedrijf en de omgeving te verhogen. In het belang van alle partners.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest