Dendermonde heropent winkels op veilige manier

dendermonde-heropent-winkels-op-veilige-manier-20200510

Maandag 11 mei heropenen ook de winkels in Dendermonde. De stad Dendermonde is alvast grondig voorbereid. Het stuurt onder meer een ploeg winkelcoaches op pad. Zij zullen de handelaars de volgende weken ondersteunen en adviseren.

“Zij zijn het eerste aanspreekpunt bij vragen of onduidelijkheden. Verder staan de coaches ook in om de winkeliers en hun klanten te sensibiliseren om de preventieve maatregelen op te volgen”, zegt de stad in een mededeling.

Winkelwachtzones tussen Vlasmarkt en Heldenplein

Men voorziet tussen de Vlasmarkt en het Heldenplein ‘winkelwachtzones’.

“De parkeerstrook wordt ingericht als winkelwachtzone voor voetgangers. Zo hebben winkels en horecazaken voldoende ruimte op het voetpad en de vrijgekomen parkeerstreek om een veilige wachtrij te organiseren. Op deze manier is het beter mogelijk om 1,5 meter afstand te bewaren”, meldt het stadsbestuur.

“In de winkelstraten staat de veilige afstand ook op de voetpaden aangeduid via tags. Aan de handelaars wordt gevraagd om geen reclameborden of andere uitstallingen op het voetpad te plaatsen.”

Gratis parkeren

“Om langdurige innames van parkeerplaatsen te voorkomen, is het straatparkeren vanaf maandag 11 mei terug betalend. In de blauwe zone moet je opnieuw een parkeerschijf gebruiken”, bevestigt ook het bestuur.

Wie inkopen doet in het stadscentrum, kan tot eind mei gratis op parking Mechelse Poort terecht. Er worden ook extra fietsparkings voorzien.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest