Ook in Lebbeke meldingsplicht voor evenementen

meldingsplicht voor evenementen

De versoepeling van de coronamaatrdegelen betekent ook goed nieuws voor het sociale leven in Lebbeke. De gemeente vraagt an organisatoren om elk evenement met meer dan 15 personen te melden. Op de gemeentelijke website is daarvoor een formulier voorzien. Bovendien krijgen organisatoren dankzij het Covid Event Risk Model een zicht op hoe ze hun evenement best aanpakken.

“De meldingsplicht geeft ons als bestuur de mogelijkheid om te helpen en te adviseren bij de organisatie en bij te sturen waar nodig. Bovendien is op deze manier ook de politie meteen op de hoogte van alle organisaties. Zij kunnen zo gepast reageren op eventuele meldingen of klachten van buurtbewoners.”

“Veel aanvragen voor evenementen”

“Er komen de laatste dagen en weken enorm veel aanvragen binnen die zowel voor de organisator als voor de gemeente moeilijk in een bepaalde categorie kunnen geplaatst worden”, zegt burgemeester Raf De Wolf. “Daarom leek het ons aangeraden om ieder evenement met meer dan 15 personen te laten melden aan de gemeentelijke diensten. Op deze manier kunnen wij de organisator het best helpen en moet hij of zij ook niet vrezen voor onverwachte politiebezoeken omtrent samenscholingen. Door de meldingsplicht krijgen wij ook een goed zicht op alles wat zich binnen de gemeente afspeelt. Een melding betekent niet dat dit een vrijgeleide geeft tot feestjes laat in de nacht. Er zal telkens een akkoord van de dienst of gemeente volgen en de covidrichtlijnen zullen strikt opgevolgd moeten worden.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest