“Lokale handelaars verdienen meer steun”

gunther-buggenhout-20200502-2

Vlaams Belang toonde op de voorbije gemeenteraad zijn ontevredenheid over het gebrek aan steun van de lokale handelaars.

Het OCMW gaat namelijk volgens de partij “zijn aankopen van brood, fruit en groenten niet meer doen bij de plaatselijke kleinhandelaars”.

“De plaatsingsprocedures werden dusdanig aangepast door het bestuur dat de Lebbeekse bakker en fruit- en groenteverkopers uit de boot dreigen te vallen. In het verleden mocht iedere bakkerij uit de gemeente een jaar lang brood leveren. Er was een beurtrol voorzien voor de lokale handelaars van fruit en groenten”, aldus Gunther Buggenhout, Vlaams Belang fractievoorzitter.

Gunther Buggenhout interpelleerde hierover schepen van sociale zaken Goedele De Cock (sp.a). Hij vroeg zich af “waarom zij nu deze noodlottige beslissing neemt in een tijd waar de coronacrisis zo hard toeslaat bij onze lokale handelaars”.

“Het water staat bij de meeste kleinhandelaars aan hun lippen. De schepen duwt zo nog wat lager. De reden van de schepen om deze beslissing toch door te duwen, was echt nog schandaliger voor onze lokale ondernemers. Het is zo veel makkelijker en eenvoudiger voor onze diensten deze nieuwe werkwijze.”

Gunther Buggenhout adviseerde “sommige raadsleden om hun profielfoto op Facebook met de slogan ‘Ik Koop Lebbeeks’ snel te verwijderen”.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest