Geen deelsteps in Dendermonde

steps in dendermonde

Deelsteps in Dendermonde zouden deel kunnen uitmaken van de mobiliteitsmix, vindt gemeenteraadslid Tom Bogman (sp.a). Hij lanceerde het idee een jaar geleden. “Hoewel schepen Meremans (N-VA) toen enthousiast reageerde, maakt hij nu een bocht van 180° en voert het idee definitief af”, aldus Tom Bogman in een mededeling.

“Dendermonde heeft sinds enkele jaren al Cambio deelauto’s en Bluebike-fietsen. Die zijn een prima aanvulling op de klassieke vervoersmiddelen zoals fiets, bus, trein en auto. De deelsteps kunnen daar gerust ook bij, zeker in het kader van de ambities als klimaatvriendelijke stad. Je ziet in de stad zelfs al regelmatig mensen rijden met hun eigen step”, legt Tom Bogman verder uit.

“Het feit dat sommige gebruikers hun step wel eens hinderlijk op het voetpad durven achterlaten, gebruikt de bevoegde schepen Marius Meremans (N-VA) nu om het voorstel af te schieten.” Bogman reageert ontgoocheld en verbaasd.

“Intussen kondigt de schepen voor Mobiliteit in Sint-Niklaas – een N-VA-partijgenoot van Meremans – aan dat hij het project wel een kans wil geven”, meldt hij.”Ik ben dan ook ontgoocheld dat de schepen zelfs niet bereid is om een proefproject op te zetten. Op die manier zou een degelijk evaluatie van het concept mogelijk zijn.”, besluit Bogman.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest