Dendermonde bestelt mondmaskers voor alle inwoners

mondmaskers-dendermonde-20200429

De stad Dendermonde heeft een bestelling van 50.000 mondmaskers lopen.

“De stad heeft een herbruikbaar mondmasker voor elke inwoner besteld. In totaal plaatsten we een bestelling van 50.000 mondmaskers, goed voor een investering van 102.850 euro. De mondmaskers bestaan twee lagen stof met een ruimte voorzien van een filter. Ze zijn wasbaar op 90 graden. De levering wordt in de week van 18 mei verwacht, waarna we een huis-aan-huis bedeling organiseren”, aldus het bestuur.

Mondmasker verplicht op het openbaar vervoer

“Vanaf maandag 4 mei is het dragen van een mondmasker verplicht op het openbaar vervoer. Er wordt gevraagd om piekuren te vermijden en verplaatsingen zoveel mogelijk met eigen middelen te doen. Ook bij de gefaseerde heropstart van het onderwijs vanaf maandag 18 mei – proeffase mogelijk op vrijdag 15 mei – moeten leerlingen vanaf 12 jaar en personeel een mondmasker dragen”, meldt de stad.

Dendermonde doet mee an de Nationale Naaiactie

Het lokale bestuur Dendermonde roept ook inwoners op om zelf mondmaskers te maken, ook voor elkaar.

De stad neemt deel aan de Nationale Naaiactie. Dit initiatief is georganiseerd door Maakjemondmasker.be en Impactdays.co, met Lieven Scheire als gezicht van de campagne. Doel is om heel België te voorzien met zelfgemaakte mondmaskers. Ga naar maakjemondmasker.be en download het patroon en werkwijze.

“De medewerkers van het naai- en strijkatelier van het lokaal bestuur maken al sinds de start van de coronacrisis zelf mondmaskers. De productie wordt nog opgedreven”, aldus het stadsbestuur.

Mondmasker sneller nodig?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

One Comment

Comments are closed.