Burgemeester Raf De Wolf over de corona-aanpak in Lebbeke

raf-de-wolf-20200503

In de meest recente nieuwsbrief van N-VA Lebbeke praat burgemeester Ralf De Wolf (N-VA) over de coronacrisis.

Hij licht toe welke extra taken hij als burgemeester nu heeft. Raf De Wolf: “Bovenop het gewone dagdagelijkse werk hebben wij nu wekelijks enkele crisisoverlegmomenten. We bespreken dan de nieuwe richtlijnen bespreken en de afspiegelen ervan op onze gemeente. Verder trachten wij ook al ons personeel zoveel mogelijk andere werktaken te geven. Want bij sommige diensten valt er veel stil door de sluitingen.”

“Wij hebben verder vanaf dag 1 alle woonzorgdirecteurs samen aan de tafel gebracht om de werking op elkaar af te stemmen. Dit was een snelle en goede beslissing, want daardoor is er ook een spontane interactie gekomen tussen de verschillende WZC’s. Dat heeft zeker zijn vruchten afgeworpen.”

Burgers correct informeren

Raf De Wolf: “In coronatijden is het vooral belangrijk om onze burgers zo correct mogelijk te informeren. Dagelijks komen er een vracht van vragen binnen dat wij binnen de 24 uur trachten te beantwoorden. De meeste communicatie verloopt via de website en sociale media. Ook de 80-plussers hebben wij geïnformeerd door hen een brief te sturen.”

“Ik wil de Lebbekenaar, Wiezenaar en Denderbellenaar, vooral al van harte bedanken voor hun gehoorzaamheid tijdens deze crisissituatie. Het gros van de bevolking houdt zich echt aan de regels. Wij blijven dus steeds hameren om voorzichtig te zijn. Geen onnodige verplaatsingen te maken. En wie weet kunnen we dan toch nog tijdens de zomerperiode genieten van een terrasje of een feestje met familie en/of met vrienden.”

(Bron foto: N-VA)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

2 Comments

  1. Dirk en tania

    Hoe gezegd meneer de burgemeester,weet wel bij dhr says zal het niet waar geweest zijn zijn wat jij toelaat met dat die zomerbar in de Baardegemsestraat,en voort zeggen blijf in je kot ,je bent een mooie jongen je moet een poletieker zijn om zoiets te kunnen doen in deze tijd kameraad heeft altijd al voorrang gehad en wat als er morgen besmetting zijn ga jij dan ook je verantwoordelijkheid nemen denk het niet handjes omhoog ,en zeggen ik wou dit nog tegenhouden ,blz bla blz je wist al goed genoeg dat het met nieuwjaar al goedgekeurd was en voorts alles aflasten de meyst de kermis enz enz nen dikke envelop onder tafel gehad en niet afstrijden ga dit in de krant ook zeggen want spreek uit goede bron

  2. Taniakenzo

    Alles aflasten ,
    Dan moest je de zomerbar ook maar aflasten,maar nee dat was al goedgekeurd in januari,en nu alles aflasten sorry mr de burgemeester maar vind zoiets kan niet ,zijn bij ons andere mooie momenten afgelast zoals oilst carnaval ,vind dat zoiet niet kan en je verantwoordelijkheid ook moest tonnen,om dit nooit te mogen laten door gaar ,het moest alle dagen stront regen om ons heer te bedanken dat dit een flop moet worden in de Baardegemsestraat een en al vriend moet je zijn
    Maar het morgen kiezing zijn je zal zien hoeveel er in Lebbeke nog achter je ploeg gaan staan niet veel meer ,was maar een zeer goeie burgemeester van Lebbeke en da was says die zal dit zeker niet laten doorgaan hebben 100% zeker van .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *