Burgemeester Raf De Wolf over de corona-aanpak in Lebbeke

raf-de-wolf-20200503

In de meest recente nieuwsbrief van N-VA Lebbeke praat burgemeester Ralf De Wolf (N-VA) over de coronacrisis.

Hij licht toe welke extra taken hij als burgemeester nu heeft. Raf De Wolf: “Bovenop het gewone dagdagelijkse werk hebben wij nu wekelijks enkele crisisoverlegmomenten. We bespreken dan de nieuwe richtlijnen bespreken en de afspiegelen ervan op onze gemeente. Verder trachten wij ook al ons personeel zoveel mogelijk andere werktaken te geven. Want bij sommige diensten valt er veel stil door de sluitingen.”

“Wij hebben verder vanaf dag 1 alle woonzorgdirecteurs samen aan de tafel gebracht om de werking op elkaar af te stemmen. Dit was een snelle en goede beslissing, want daardoor is er ook een spontane interactie gekomen tussen de verschillende WZC’s. Dat heeft zeker zijn vruchten afgeworpen.”

Burgers correct informeren

Raf De Wolf: “In coronatijden is het vooral belangrijk om onze burgers zo correct mogelijk te informeren. Dagelijks komen er een vracht van vragen binnen dat wij binnen de 24 uur trachten te beantwoorden. De meeste communicatie verloopt via de website en sociale media. Ook de 80-plussers hebben wij geïnformeerd door hen een brief te sturen.”

“Ik wil de Lebbekenaar, Wiezenaar en Denderbellenaar, vooral al van harte bedanken voor hun gehoorzaamheid tijdens deze crisissituatie. Het gros van de bevolking houdt zich echt aan de regels. Wij blijven dus steeds hameren om voorzichtig te zijn. Geen onnodige verplaatsingen te maken. En wie weet kunnen we dan toch nog tijdens de zomerperiode genieten van een terrasje of een feestje met familie en/of met vrienden.”

(Bron foto: N-VA)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest